Pikkuneidin ristiäis tatjoilua. Kaikki olen tehnyt itse paitsi nuo kaupan piparit ja anopin tekemä kasvispiirakka sekä sydänpikkuleivät.
Kakku meni vähän pilalle :D kauheella kiireellä kirjoitin neidin nimen tuohon ja ihan kamalahan siitä tuli!!!!! Hiukan sapettaa mutta eivoi mitään seuraavalla kerralla HARJOITELLAAN ennenku ruvetaan töhrimään kakkua :S :D
Tästä nyt eihuomaa mutta kermis on hennon vaaleanpunaista ;)
Ohjeet:
Kakku
3 vaaleaa kääretorttupohjaa.
Yhdenpohjan ohje:
4 kananmunaa
lasi vehnäjauhoja
lasi sokeria
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämåöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, taikina on valmis kun vaahdon pinnalle jää hetkeksi 'piirtämäsi' kuvio. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoittele varovasti nostellen jauhot joukkoon. Paista uunin keskitasolla 200astetta 10-15 min kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn.
Täyte:
Täytteenä oli muistaakseni vaniljakreemi sekä mansikkahilloa ja kermavaahtoa yhdessä välissä. Vaniljamaidolla kostutus.
Kinkuinen Voileipäkakku:
(Ulla Svensk unelmakakut)
8-10 ruis paahtoleipää
8-10 vaaleaa paahtoleipää
Täyte 1
200g kinkkua
1 punainen paprika
2 dl kemaviiliä
100g juustoraastetta
2 rkl sinappia
200 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2
150 g kinkkupasteijaa
2 pientämaustekurkkua
Kostutus:
5 dl lihalientä (1 lihaliemikuutio + 5dl vettä)
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
50 g kevyt majoneesia
Koristelu:
ohuita kinkkusiivuja
meetvurstisiivuja
tomaattia
persiljaa
Keitä lihaliemi, jäähdytäjääkaapissa (tee mielellään edelisenä päivänä)
Valmista täytteet. eikkaa kinkku ja paprika silpuksi ja lisää muut täytteen ainekset.
Pilko maustekurkkut pienemmäksi ja survo ne kinkkupasteijan kanssa sekaisin sauvasekoittimella. Laita täytteet jääkaappiin odotamaan.
Leivitä pöydälle reilusti kelmua ja laita sen päälle leivinpaperia. Leikkaa leivistä reunatpois ja ja aseta leivinpaperi´n päälle 4 - 5 ruispaahtoleipä palaavierekkäin. Kostuta hyvin lihaliemellä.
Peitä leivät puolela täytteen 1 määrästä. Laita päälle 4-5 vaaleaa paahtoleipää, kostuta hyvin.
Lisää täyte 2 leiville ja laita päälle 4-5 ruispaaholeipäpalaa ja kostuta.
Lisää loput täytteestä 1 leiville ja viimeiseksi loput 4- 5 paahtoleipäpalaa.
Kostuta päälimmäiset leivät vielä hyvin ja kääri alla olevaan leivinpaperiin ja kelmuun. Anna tekeytyä seuraavaan päivään. Kääntele pakettia parikertaa niin että kosteus menee koko kakun läpi-
Seuraavana päivänä poista kelmu ja leivinpaperi kakunympäriltä ja leikkaa raunat tasaisiksi. Notkista sulatejuusto majoneesillä ja levitä leivän kakunpäälle.
Koristele kakku leikkeleiilä, tomaatilla sekä persiljalla mieleiseksi.
Pasteijat:
2 pakettia Kaupan valmista lehtitaikinaa
500 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl riisiä
2-3 kananmunaa
1 kananmuna voiteluun
Sulata valmis lehtitaikina. kuullota sipuli ja paista ja mausta jauheliha mieleiseksesi.
Keitä riisi ja kananmunat (tietenkin erikseen :D)
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenän, annostele puoliksileikkattujen lehtitaikina levyjen päälle ja käännä kulmat yhteen. (Tulee kolmio). Voitele pasteijat ja laita uunin keskitasolla 200 astetta
10-15min kunnes pasteija on kullanruskea.
Kruunupiparit:
Vaalea pikkuleipä taikina. Nyt en ikävä kyllä muista että millainen ohje näissä oli. :( Tein näitä kumminkin 2 erisatsia, toinen taikina oli munaton ja toisessa oli munaa.
Pikeeri:
Vettä
Tomusokeria
Väriainetta
Koristesydämmiä ja helmiä
- Emppu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)