Suklaakakkupohja
Taikina:
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Kostutus:
2 dl vaniljamaitoa
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.
Sacherkakku:
Kostutus:1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria
Täyte:4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
Aprikoosikuorrutus:
½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
1 tl sitruunamehua
Suklaakuorrutus:200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa
Koristelu:hieman tummaa suklaata
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
hasselpähkinärouhetta
Paista suklaakakkupohja. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Pohjan voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa.
Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa
Laita päälle toinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla.
Keitä marmeladia ja sitruunamehua hetken aikaa. Seoksella saat tasaisen pinnan kakulle. Marmeladi sisältää jonkin verran sattumia, joten halutessasi voit soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen kiehauttamista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Laita kakku kuorrutteen valmistelun ajaksi pakastimeen – näin pinta jähmettyy sopivasti
Valmista kuorrute suklaakuorruteohjeen mukaan. Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.
Koristele kakku.
Ohje on otettu kinuskikissan blogista, kannattaa käydä kurkkaamassa ;)
Kuva on ihan pyllystä :(
Ostoslistalla on kyllä kunnon kamera mutta koskaan ei anna rahapussi myöhen :( nyt olis edullisesti gigantissa aloittelijalle sopiva järkkä ja vaa 499€
Tälläinen kakku tuli sit leivottuu meitin tyttöjeniltaa varten :) Meillä oli nyyttäri meiningillä ruoka et jokainen toi jotakin. Ruokana oli Savukalaa, Pasta kinkkusalaattia sekä fetasalaatti ja patonkia. Ilta oli oikein onnistunut ja kaiken kruunasi rasvapurnukka esittelijä, :D ett oikein hemmottelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)